Dobro došli u

Živinice

Živinice su smještene u kotlini gornjeg toka rijeke Spreče, i okružene su planinama: Konjuh, Bišina, Majevica i Ozren. Gradski centar Živinica je lociran na ušću rijeke Gostelje i Oskove i njihovom međurječju sa Sprečom.

Na teritoriji Živinica, samo 5 km istočno od centra grada i 8 km od grada Tuzle, nalazi se Međunarodni aerodrom Tuzla koji omogućuje jednostavan dolazak turista uz veoma pristupačne karte avionskih letova.

Živinice posjeduju veliki turistički potencijal zbog svojih prirodnih bogatstava i bogatog kulturno - historijskog naslijeđa pa su poželjna destinacija za posjetitelje koji tragaju za sportsko – rekreativnim, lovnim, vjerskim i zdravstvenim turizmom.

Rajsko jezero odlikuje iznimno čista voda bogata ribom zbog čega je omiljena ribarska destinacija. Oko jezera je lijepo urađena obala pogodna za šetnju i različite sportske aktivnosti.

Ah te Živinice, Zaista nas ostavljaju bez daha. Mjesto da odmorite svoju dušu i tijelo, napunite baterije i zaronite u daleku prošlost ovog naselja.

Veličina: 338.4 km2
Stanovništvo: 61.201
Gradonačelnik: -
image-gallery

FOTO GALERIJA

Kroz našu foto-galeriju uvjerite se u sve ljepote Grad Živinice o kojem ste čuli razne priče.
play-button

VIDEO REPORTAŽA

Pogledajte kratku video reportažu o Gradu Živinice koju Vam je pripremila naša ekipa.
bs_BABosnian