Dobro došli u

Sapnu

Jezero Snježnica koje se prostire i na području općine Sapna je istinski biser Tuzlanskog kantona. Sapna je mjesto za sve ljubitelje prirode, čistog zraka, lova i ribolova i pravi izbor za bijeg od gradske buke i brzine. Jezero Snježnica je po mnogo čemu jedinstvena akumulacija vode smještena u srcu planine Majevica. Ukupne je površine od 1,72 hektara a najveće dubine 62 metra.

Bogati prirodni resursi uključujući jedinstveno jezero Sniježnica, Sapnu čine poželjnom onima koji uživaju u ruralnom i izletničko-rekreativnom turizmu. Sapanjsko ljeto, odnosno Dani jabuke i pekmeza, je jedna od manifestacija po kojoj je ovaj kraj prepoznatljiv i koji privlači posjetitelje. Agro i ruralni turizam su veliki potencijal ove općine.

Simboli prošlog vremena prepoznatljivi su u brojnim stećcima i nišanima na cijelom području. Jedna od najznačajnih lokacija te vrste je Nekropola stećaka Sječa. Stećke karakteriziraju bogati i vrlo specifični ukrasi i svjedoci su srednjevijekovne historije ovih krajeva. Sapna, mala općina sa velikim srcem u kojoj ćete doživjeti srdačan doček kao rijetko gdje.

Veličina: 118 km2
Stanovništvo: 14.296
Općinski načelnik: Zudin Mahmutović
image-gallery

FOTO GALERIJA

Kroz našu foto-galeriju uvjerite se u sve ljepote Općine Sapna o kojoj ste čuli razne priče.
play-button

VIDEO REPORTAŽA

Pogledajte kratku video reportažu o Općini Sapna koju Vam je pripremila naša ekipa.
bs_BABosnian