Turistički forum Tuzla

Dobro došli na

Turistički forum Tuzla

Glavni cilj foruma je okupljanje turističkih radnika, predstavnika javnog i privatnog sektora kako bi imali priliku da na jednom mjestu razmjene iskustva, potrebe i inicijative za unaprijeđenje poslovanja u turističkom sektoru.

Zahvaljujući brojnim turističkim atrakcijama, raznovrsnosti turističke ponude, postojanju aerodroma na području Kantona ali i dobroj cestovnoj povezanosti sa regijom, stvorene su pretpostavke za progresivniji razvoj turizma u funkciji ukupnog ekonomskog razvoja Tuzlanskog kantona. Vlada Tuzlanskog kantona i resorno Ministarstvo čine sve kako bi unaprijedili turističke potencijale, posebno u oblasti infrastrukture, ugostiteljstva, individualnog smještaja i sl., a sve s ciljem kvalitetnijeg boravka turista na ovom području i ekonomskom razvoju jedinica lokalne samouprave. Turistički forum će doprinjeti povećanju kapaciteta rada uključenih aktera na ovom putu kroz dijalog sa predstavncima javnog i privatnog sektora.

„Turistički forum 2023“ će se održati u obliku prezentacija i panel diskusija. Forum će biti prilika i za interakciju, gosti će biti u mogućnosti da postave pitanja koja ga zanimaju te da razmjene mišljenja i savjete se kolegama. Na Forumu će biti prezentirana „Strategija razvoja turizma Tuzlanskog kantona 2022-2027“ kao i projekat „Visit Tuzla Canton“, što predstavlja početak planskog razvoja turizma i jedne sveobuhvatne i atraktivne promocije turističkih potencijala i resursa Tuzlanskog kantona.

Više o programu „Turističkog foruma 2023“ možete saznati u okvirnoj Agendi koja se nalazi u nastavku. Pozivnica za Forum sa finalnom Agendom bit će dostavljena do 28.4.2023.godine nakon potvrđivanja učešća svih učesnika.

OSNOVNE INFORMACIJE

LOKACIJA ODRŽAVANJA:

Hotel “Mellain” Tuzla

DATUM ODRŽAVANJA:

23-24.05.2023.

Registracije:

    bs_BABosnian